Den frostade Zara-flaskan

Parfym ZaraModekedjan Zara säljer baby-parfym med alla 13 i särskilt allergiframkallande doftämnen i. Så horribelt!!! Hur kan man bara komma på idén??? Den frostade flaskan är utformad som ett päron och har en tygetikett med orden ”Zara Baby”.

Vid ett besök hos klädkedjan Zara såg en journalist från Jyllands-Posten några konstiga produkter – parfym för barn, både för spädbarn, små pojkar och små flickor. Journalisten vände sig frågande till Astma-och Allergiförbundet i Danmark, och deras toxikolog har nu gjort en bedömning av ingredienserna i de olika parfymerna, och slutsatsen är klar!

– Little Boy-parfymen är en av de värsta exemplen jag sett på allergiframkallande produkter, och de är gjorda för barn. Så många som 13 av de 26 ämnen som finns upptagna på EU: s förteckning över allergiframkallande ämnen har de lyckats få i produkten, säger Ewa Daniel Toxikolog, Astma-och Allergiförbundet Danmark.

Jag hoppas innerligt att föräldrar inte går på något sådant, som att doftsätta sina telningar med ännu fler dofter än vad de redan gör. De använder säkert parfymerade produkter såsom tvätt- och sköljmedel, tvål, schampon, våtservetter/tvättlappar och allt av doftsatta rengöringsmedel i sina hem. När skall människan ta till sig information och sluta gå på vad alla innovatörer/marknaden av dofter ger sig hän åt, endast för att tjäna pengar!!! Inte bryr de sig om ifall du blir sjuk eller ditt barn eller någon annan i din närhet.

Vill du läsa mer om detta finns länken till dr.dk liksom länken till Astma-Allergi DK.
(Förstår du inte danska, kan du alltid kopiera texten och Google-översätta till ditt språk)

Nu kan du gå in på TV4 Play och ta del av mer information angående babyparfymen.