Birgitta och hennes tvättmaskin

Jag liksom många andra är ju numera medlemmar i det sociala mediet Facebook. Där har jag funnit många vänner som har min sjukdom/mitt funktionshinder Sensorisk HyperReaktivitet (SHR) och Multiple Chemical Sensitivity (MCS) och vi ger varandra råd och tips, lägger in länkar osv och gillar varandras inlägg med ”Gilla-knappen”. Det jag vill berätta är så positivt tycker jag, visst behöver vi mer positivsm i livet, eller hur och därför vill jag använda min vän Birgitta och hennes egna ord här på min hemsida/blogg. Jag har fått hennes medgivande till att publicera hennes text här nedan.
stad-avdelare
Birgittas nya tvättmaskin_1Efter flera år med de gemensamma, doftstinkande tvättmaskinerna i husets källare, har jag nu äntligen en egen. Denna Hoover VHD33 512D kan jag varmt rekommendera. Den är bara 33 cm djup och tar därför liten plats. Den tvättar 5 kg och har många program att välja på. Tyst och effektiv. Det är så skönt att slippa andras dofter i mina kläder. Inte ens maskinen doftade som ny.

Vi letade länge efter tvättmaskin, men hittade bara stora 60×60 cm och det fick inte plats i vårt badrum. Blev därför jätteglad när vi på Expert hittade denna ”lilla söta” men ändå med 5 kg tvättkapacitet och mer behövs inte för oss två. Det krävdes stor planering för att få det att fungera hjälpligt med husets tvättstuga. Allt luktade ju av grannarnas parfym och fick hängas på vädring i några veckor, ibland på vinden, innan det kunde användas. Ibland tvättade jag underkläder och mindre kläder för hand här uppe i lägenheten. Nu kan jag tvätta ena dagen och ta på mig nästa. Eller om jag hängt ut på balkongen, samma eftermiddag. Så dj….a skönt. Och faktiskt…två körningar med 60 gr, tvättmedel men inga kläder, så var all maskinlukt borta.

Tack alla vänner för hälsningar. Måste småle lite, för visst är det bara vi med doftproblem som skulle skicka grattis och lyckönskningar över köp av tvättmaskin.
En grej som andra människor knappt funderar över. 🙂