Önska doftfria butiker – en utopi?

Laholms kommun har en policy vad gäller dofter. Visserligen finns där en policy
http://www.laholm.se/Upload/kom/personal/Personalpolitik/Doftpolicy.pdf men varför gömma den långt inne på hemsidan dit ingen direkt kan se den? Sorry Laholm! Läs gärna mina och webbansvarigs kommentarer om detta under Kommentarer.  Kommunen vill att butikerna undviker produkter som luktar starkt. Anledningen är att man vill ta bort funktionshindrande miljöer i vardagen. Jag känner att jag måste revidera mitt inlägg om Laholms kommun om detta med doftpolicy. Jag tycker visserligen att det är bra att ha en doftpolicy och följa den och skulle önska att fler kommuner vore medvetna om detta men varför skämmas??? Det är så jag uppfattar det när jag inte ens får något svar från ordförande i kommunstyrelsen eller från förste vice respektive andre vice ordförande? Alla kommuner har väl ett handikappolitiskt program och i detta måste doftpolicy ingå, eller hur?  Hör med din kommun vad de har för program. Ingår inte doftpolicy i deras program, pusha på och informera om hur viktigt det är!
Kommuner runt om i Sverige, häng på detta ! Läs på Icanyheter.se och skriv egen kommentar till artikeln.

Hur vore det om butikerna hade en doftfri hörna med ALLA DOFTFRIA produkter, så att man slapp få ”smitta” från parfymerade produkter på de inhandlade parfymfria/doftfria? Är jag ensam om att ha denna åsikt? Hur tror de att man ska kunna stå och välja en tvål här, ett schampo där, hudlotion på andra hyllor mitt bland parfymerna och vart ska jag gå för att finna mitt doftfria tvättmedel, jo bland andra parfymerade tvätt- och sköljmedel!!! Hur galet är inte detta, så säg??? ;-(