Inga nivåer är ofarliga

Småfolk Oatstix

Nu har det framkommit att det i Sempers barnmat Småfolk Fruity Stix Banan och Dadel samt Småfolk Oat Stix/Oaty Stix Äpple och Hallon finns otillåtliga gifter – Aflatoxin och Ochratoxin varav Aflatoxin är en av de värsta cancerframkallande gifterna i världen men enligt Semper så är gifterna så låga att de inte utgör någon fara för barnen. De förorenade produkterna är mellanmål.

De förorenade produkterna kallades tillbaka i bland annat Finland den 28 oktober, men Semper sade ingenting om vilket ämne det var frågan om. I meddelandet om återkallning sades det bara att barnmaten kan innehålla spår av mögelämnen.

Kolla in här för lite mer information från Sveriges Radio, och här för inslaget i Rapport.

Skulle jag lägga mig i angående barnmat på burk så är det nog bättre att man lagar sin egen barnmat, vilket är så mycket lättare numera med allehanda moderna köksverktyg såsom vitlökspressen, en sil, durkslag och mixerstav.