Vad gör en kram?

KramtjejenEn kram är en fysisk beröring mellan två eller flera individer som sätter igång hormonet endorfin i din kropp. Det är endorfinerna som skapar lyckokänslor och hejdar smärta. En kram är ett kärleksfullt sätt att visa uppskattning till andra i din omgivning. I vissa kulturer är kramen en hälsningsfras och det är ett vanligt sätt att visa att man blir glad av att träffa andra människor eller ett sätt att dela glädje. Tänk att det finns en Kramens dag också och firas den 21 januari. Men visst behövs det dagliga kramar?
Jag är i stort behov av kramar och musik varje dag för att orka klara av vardagen. Min vardag är inte som alla andras utan jag befinner mig i utkanten av samhället, i ett utanförskap,  ja just så uppfattar jag mitt liv. Jag känner mig så udda som en människa kan göra. Datorn är mitt livselixir * men den ger inga kramar.

*från tyskan Lebenselixier betyder ’något som ger livskraft och ’livslust’.