Giftiga kemikalier i skor

Än en gång blir vi påminda om giftiga och farliga klädesplagg och denna gång gäller det våra skor. Själv har jag inte köpt skor på flera, flera år och detta för att jag inte klarar av att gå in i en skoaffär längre. Jag köpte via nätet en gång men fick slänga dessa skor, som ändå hade stått och fått vädra av sig i drygt ett år men ändå luktade dem alltför starkt av kemikalier. Jag hade ingen aning om de var giftiga men så luktade inte skor när jag var frisk i yngre dagar. Jag kan förstå vilket dilemma det är att köpa skor och stövlar och sedan komma hem och känna vad de ”stinker”. – Men, säger kanske någon, har hon inga skor? Jo, men kanske inte några av senaste snittet utan skor av bra kvalité från anno dazumal. Man måste gilla läget, om jag säger så och detta gäller för mig.

Om ämnet Giftiga kemikalier i skor skriver Expressen via Göteborgs-Posten och miljöminister Lena Ek säger Det är helt orimligt att skor innehåller giftiga produkter och efterlyser självsanering inom skobranschen.