Äldreomsorg – Doftfri personal önskas

Jag tänker ofta på hur det kommer att bli då (om) jag och min make behöver omsorgsvård här hemma alternativt på ett äldreboende. Hur ställer sig personal till att de måste vara doftfria?Man kan lämna in medborgarförslag till kommunfullmäktige i min kommun och detta har jag gjort och begärt att vår kommun skall vara doftfri. Jag vet att förslaget togs upp vid ett möte och att ärendet skulle handläggas av kommunchefen men sedan har jag inte hört eller läst mer om detta. Jag skickade honom några bra länkar att läsa så att förståelsen till hur vi doft- och kemikalieöverkänsliga har det i det offentliga rummet samt om hur galet det kan gå om parfymerad personal skulle komma in i mitt hem och dofta från parfymerade produkter eller om de varit på besök hos andra innan de kommer hem till mig. Dofter har ju den benägenheten att de ”smittar” av sig i kläder, hud och hår.

Fick för mig att söka på doftande miljöer på nätet och fann denna blogg, en blogg för personliga tankar om Äldreomsorg, Äldreboende, Hemtjänst och Funktionsnedsättningar och använde bloggarens titel till mitt blogginlägg, ursäkta mig. Jag har lagt in en kommentar där. Hjälp till att sprida kunskap och gör en kommentar du också!