Rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Här kan du läsa om rättigheter för personer med funktionsnedsättning från Regeringskansliet. Det är bara att ladda ner pdf-filen. Du kan även använda och läsa – Så styrs Sverige – på andra språk.

Jag är inte så positiv vad gäller att jag och andra med doft- och kemikalieöverkänslighet skall kunna gå in på en offentlig myndighet utan att bli sjuk av allehanda parfymerade människor. Jag tror aldrig att det kan fungera med några rättigheter för mig. Önska kan man ju alltid – verkligheten är något helt annat. När inte ens vårdpersonal har förstått vad som gäller inom vården, hur ska då enskilda människor i offentliga förvaltningar, som kanske inte får besök så ofta av någon med funktionsnedsättning eller att jag, njae, någon yngre förstås, skulle kunna få anställning på sina egna villkor, dvs att det ska råda doftfrihet på arbetsplatsen! Hur man nu ska kunna ta sig dit, det är väl en annan fråga? Allmänna kommunikationer? Ha, ha, ha, vilken bluff när inte ens färdtjänst kan hjälpa till, då även detta färdsätt ingår i allmänna kommunikationer. Många frågor som önskar få svar. Är DU den som kan svara? Hör gärna av dig till mig!

Hur fungerar det på:

  • Här hittar du många fler statliga verk och myndigheters hemsidor. Ställ dig frågan: Kan jag komma hit utan att bli sjukare än vad jag redan är? Kan jag erhålla ett arbete på denna myndighet eller på detta statliga verk? För här om någonstans borde väl i alla fall rättigheter för personer med funktionsnedsättning gälla, eller vad anser du?