Skadliga luftföroreningar fortfarande stort problem

Man skulle kunna tro att på landsbygden är luften ren och klar. Det kan jag inte alltid hålla med om, då jag har bevis för hur taket till min hammock, inköpt i år, är så svart av luftföroreningar och då endast efter tre (3 ) månader. Vi hade en bil som stod parkerad här i ett (1 år) och fy, vad den såg ut innan den tvättades och såldes. Flygplanen släpper ut en hel del men varifrån kommer allt annat? Senast för några dagar sedan fick jag snabbt gå in för luften kändes full av någon slags oljelukt eller vad det nu var som luktade starkt? Hur illa är det då inte med luftföroreningar i städerna? I den stad jag bodde som barn, var trafiken mycket frekvent alldeles utanför husknuten men det var ingen vuxen som egentligen reagerade på detta. Min kropp reagerade med att jag fick försvagat immunförsvar med bland annat flera halsinfektioner varje år.

En ny rapport från Europeiska miljöbyrån visar att man på många håll i Europa fortfarande har problem med höga utomhuskoncentrationer av partiklar och marknära ozon. Partiklar kan vara hälsoskadliga eftersom de tränger in i känsliga delar av luftvägarna.

EUROPEISKA UNIONEN - PRESSMEDDELANDE

Pressmeddelandet från EU