Överkänslighet svårt handikapp

rengöringsmedelAtt passa in i samhället – på arbetsplatser när man är överkänslig mot kemikalier såsom parfymer och parfymerade  produkter och mögel mm är näst intill omöjligt fastän man själv berättar hur och vad arbetsgivare och arbetskamrater kan göra. Det behöver inte alls bli ett så stort problem för den sjuke, om alla inblandade hjälps åt men finns inte viljan från arbetskamrater och arbetsgivare går det absolut inte.  Att kämpa mot Arbetsförmedling och Försäkringskassan för att erhålla arbetsanpassning gör att man inte ens orkar i längden och då hamnar man många gånger i Fas 3, vad nu denna fas kan göra för att hjälpa en överkänslig person. Man blir ju inte mindre överkänslig inom denna kategori.

Anita Grundström skrev en insändare till Värmlands Folkblad och dess insändarsida för Fas 3. Läs mer på insändarsidan. Myndigheterna bollar oss sjuka mellan sig och ingen tycks vilja ta ansvar. Jo, man skickas till Fas 3 och vad nu denna fas kan göra för att förbättra eller rent av göra så att människor som är sjuka kan arbeta utan att bli än mer sjuk. Det är så frustrerande och man känner sig totalt negligerad och bortgjord; ingen vill eller förstår vilken skada de gör. Jag kämpade också väldigt länge för att erhålla ett arbete för att sedan helt falla ur systemet. Jag fick sitta  i min friggebod och skriva namn på stämpelkort, som inte ens skulle användas!!! Förnedrande! Långt senare blev jag sjukpensionerad. Fy bubblan, vad undanskuffad man känner sig!