Våra barn och gifter

Hörde på Studio Ett i P1 ett samtal angående gifter i och omkring barnen. Än en gång så känner jag att detta måste jag föra vidare.

Handla rätt för en giftfri barndom Den onda badankanHandla rätt för en giftfri barndom, en praktisk hjälpreda skriven av människor med insyn i problemet med gifter i vardagen. Boken förklarar inte bara vad som är fel och farligt utan hjälper dig att ge ditt barn rätt start i livet och en friskare framtid. En av författarna, Christine Ribbing, medverkade i denna radiointervju liksom KatarinaJohansson, författare till boken Den onda badankan:Ditt barn och de osynliga gifterna, som delar  med sig av både fakta och enkla knep, t ex:Undvik kläder med plasttryck, skippa våtservetterna, det går lika bra med tygtvättlappar och vanligt vatten, tapetsera hellre än måla i barnens rum, köp aldrig leksaker som luktar plast eller parfym och undvik konservburkar av metall.