Havssalt kontra hårschampo?

havssaltHar ni hört så konstigt förr? Använda havssalt istället för hårschampo? När jag läste de första raderna i artikeln från Svenska Dagbladet blev jag allt ifrågasättande men efterhand som jag läste kändes det helt okej. För varför i hela tiden använda gifter när hårtvätten kan ske naturligt och man blir ren ändå! Helt fantastiskt, detta måste jag pröva. Men så är det ett minus; jag har aldrig fått en kallsup i Medelhavet och vet alltså inte hur en sådan  smakar. Om du känner för att pröva, hör gärna av dig till mig efteråt så kan jag publicera resultatet!

Du kan läsa hela artikeln här. Visserligen är artikeln publicerad 2007, men för det behöver inte gammalt vara sämre. Vill du pröva? Här får du receptet:

1. Koka upp ett par deciliter vatten.

2. Blanda i ett par skedar havssalt (kan köpas i kilopåsar) och rör om.

3. Smaka av. Det ska smaka som en kallsup i Medelhavet.