Giftiga kläder ett allvarligt problem

Nu var det längesedan jag köpte kläder och satte på mig direkt. Men efter flertalet gånger i början av 1970-talet, då jag fick stora kliande bölder av kläderna, tvättas alla kläder både en, två och ibland även en tredje gång i parfymfritt/doftfritt tvättmedel. Kläderna har hängt ute för vädring i minst en vecka innan första tvätt då de alltid har en lukt/doft som ger mig andningsbesvär och svår huvudvärk/migrän. Babykläder och stick-och virkgarn till barn och barnbarn tvättades förr liksom jag gör detta nu också. Får jag inte bort lukten/doften efter all denna behandling, så slänger jag i soptunnan, alltså inte till klädinsamlingen!

Information hittar du på dessa länkar SVD-Modebloggen och Kläder – miljövänligt?.

A&A-loggaPressmeddelande från Astma- och Allergiförbundet om en konsumentenkät, som handlar om att svenskarna vill allergimärka kläder samt Aktuell forskning Nu får kläderna bekänna färg.