Hänsynstagande gentemot patienter/anhöriga – del II

Min dotterdotter har reagerat på hur hemvården/hemsjukvården doftar och förstör för hennes mormor. Hon har hållit föreläsning inför klassen om hur hon som liten flicka redan visste hur det var fatt med mig och när hon hade kamrater hemma och de ville komma in så sa hon – Nej, det går inte för min mormor ska komma och hälsa på snart och ni luktar från parfym. Hon har också fått förfrågan om att föreläsa för fler i kommunen. Jag är så stolt över henne!
Jag har sänt efter doftbroschyrer till henne genom Astma-och Allergiförbundet så att hon kan ge lärare, elever och arbetskamrater inom vården, för att de ska ta till sig kunskapen om hur vi doft- och kemikalieöverkänsliga reagerar på allehanda dofter.
Här kan du också läsa om doftöverkänslighet.

Idag så fick maken gå utomhus då hemsjukvården kom för att ta prov på honom. Det gick ju bra idag då det var solsken och ingen vind, men jag efterlyser kunskap och åter kunskap för nästa gång kan det hända att antingen jag eller maken måste få hjälp inomhus, och hur går det då denna gång??