Kemikalier -att oroas över

Miljögifter finns överallt och många är rent skadliga för människan, djuren och allt annat liv här på jorden. Vad vi har varit bra på att forska fram dessa kemikalier, eller hur? Men ingen trodde väl att just denna kemikalie och den kemikalie tillsammans i en bägare skulle bli så farlig? Nej, men fy sjutton för vad de kan åstadkomma tillsammans och då särskilt i en sk cocktaileffekt.

Kemikalier finns i bl a i våra kläder, säng- och möbelklädslar, i frukt och välling, i kropps- och hårvårdsmedel (parfymer+parabener+färgämen), i datorn, telefonen inkl mobilen, i våra plastgolv mm.

Läs denna artikel i DN där författaren skriver som slutord:”Det vore att angripa toppen på toppen på isberget. Men någonstans måste man börja.” Läs gärna kommenterna till denna artikel längre ner på denna sida. Du kanske också vill göra en kommentar?

Måste också uppmärksamma detta program från SVT-Agenda.