Skolmiljön – vem har ansvaret?

SKÄRPNING VUXENVÄRLDEN!
Nu kommer ni inte undan – alla ni som beslutar, bestämmer och verkar inom skola-förskola. Arbetsmiljön är bedrövlig och mycket måste göras. Det som jag reagerar allra mest emot, är när elever förstör för andra elever och sprejar parfymerade produkter mot den som blir sjuk av dessa dofter. Det är ren mobbing och när sedan eleven inte får gehör från de vuxna i skolan utan blir missförstådd eller rent av att ingen tror på eleven. Jag blir också mycket upprörd då ingen inom vården tycks tro på att unga människor kan reagera mot dofter, doftöverkänslighet, och att elever och skolpersonals kläder stinker från parfymerat tvätt- och sköljmedel. Vad gör ni för dessa barn? Det är få läkare som tror på att barn och unga kan ha en doftöverkänslighet.
Jag känner mig så bedrövad av hur elever måste infinna sig i skolan och motta detta vareviga dag, vecka efter vecka, år efter år och inget görs för dem.
Kemiska produkter och dofter – frågor och svar. Mer finns att läsa på Astma-och Allergiförbundet.

allergirondenBarnallergiåret

Instruktionsvideo för Allergironden – För en bättre arbetsmiljö i din skola och förskola.