Arbetsliv – hälsa – funktionshinder – diskriminering!

SkärmavbildJag har skrivit ett mejl till Arbetsmiljöupplysningen angående vad jag läste om funktionshinder: Arbetsmiljöupplysningen.

”Hej,

läste på Er hemsida om Fuktionshinder och där saknas en viktig parameter vad gäller funktionshinder, ett dolt sådant, nämligen doft- och kemikalieöverkänslighet(SHR) /kemisk intolerans / Multiple Chemical Sensitivity (MCS). Vi är så många nu ca 6,5% eller fler som varken blir sedda eller får förstående för vårt funktionshinder. Hur skulle arbetslivet kunna hjälpa oss till en ”frisk arbetsmiljö”? Nu är jag pensionär men många av oss har stora svårigheter att kunna arbeta men då vi inte blir trodda av varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen så kämpar många med ekonomin samtidigt som man är mycket sjuk. Skulle önska att Ni tog upp denna funktionsnedsättning i Hälsa-temat och även få hjälp från många av oss som kan bistå med information. Läs gärna på:
Reportage:Doftöverkänslighet – Ingvors berättelse
Dofter och överkänslighet
Remissvar från Astma- och Allergiförbundet angående bristande tillgänglighet
Infohäfte
samt på min hemsida/blogg:Doftfri-sidan