Skippa parfymen – NU!

tvättaJag vill påtala hur galet det kan bli exempelvis i skolan då barn och skolpersonal kommer i kläder som är tvättade med parfymerat tvätt- och sköljmedel och dessutom parfymerat schampo, balsam, kroppslotion mm. Hur ska barnen kunna värja sig utan att blir sjuka, får svår hosta, huvudvärk, trötthet och många får astmaanfall och hänger inte med i skolarbetet. Vuxna kan alltid byta arbetsplats men inte barnen/ungdomarna. Detta är ett mycket stressat liv som gör så många av oss sjuka.

Lägger in ett inlägg från na.se. Läs gärna svarsinläggen också. Vi måste reagera på allt vad som parfymeras då parfymer inte längre är från doftande blommor utan kemikalier och som får en extra molekyl tillsatt så att doften stannar kvar så mycket längre i tvätt- och sköljmedlen.

Återkommer här i V44 då Astma- och Allergiförbundet har PARFYMFRIA VECKAN.