Allergivänlig doft???

Jag fick ett mejl med en artikel samt en följdfråga: ”Kan detta vara något som jag kan använda och att du inte blir sjuk av?”
Nu har jag läst artikeln den finns att läsa på Sydsvenskan.se.

Då jag är en sådan person som inte kan låta bli att kommentera när något känns galet för mig så längre ner efter artikeln har jag skrivit följande:
”Vi kan inte ens komma i närheten av någon/några utställningar då där finns doftsatta människor och lokaler. Det hjälper inte ens att det används eteriska oljor då alla oljor som används har en doft, som gör mig och många andra sjuka.
Jag är doft- och kemikalieöverkänslig (Sensorisk HyperReaktivitet=SHR) och har varken allergi eller astma och får leva ett mycket isolerat liv pga all doftsättning i samhället. Det de flesta tar för givet är helt borta för mig.
Jag har en kanal (doftfri.se) för att nå ut till de som lider av osynliga handikapp som begränsar deras liv, och för att sprida kunskap till de som är förskonade från detta. Jag hoppas att genom att dela med mig av mina upplevelser och mina åsikter kunna lyfta fram frågor som är viktiga för att jag skall klara av de måsten som hör livet till, och att höja medvetandet hos mina medmänniskor som är lyckligt lottade att slippa leva med min sjukdom.”