Från en vän till… ->

Jag blev tagen av vad en vän på Facebook skrev på sin sida och frågade om jag fick kopiera och lägga in hennes text här på min hemsida och jag fick ett okej. Så nu är texten här, helt i oredigerat skick! Jag håller helt med henne i hennes berättelse då vi är många som känner så. Kanske att just DU har en liknande berättelse?
barn bland parfymerade produkter
”mår dåligt. snälla folk, sluta använda parfymerade grejor som ajax, comfort, axe och allt vad det heter.. via mm, massa olika namn på helvetet.
Vi är fler och fler som blir kemiskt intoleranta, om det beror på mögel, kemikalierna i sig eller andra saker är olika men mögel och parfym brukar vara en gemensam nämnare. Det påverkar oss alla även om kemiskt intoleranta, andra med liknande diagnoser, astmatiker och allergiker, barn, husdjur och personer i utsatta situationer påverkas på ett speciellt sätt. Livshotande. Begränsande. Det tar vår tid. Det stjäl barns framtid. Det förstör vår miljö och framtiden för allas våra medvarelser.
Din jävla deoderant gör det.
Igår fick jag näsblod efter att ha tittat på en lägenhet där mäklaren var parfymerad. Jag hade kollat innan och berättat läget och fått veta att det inte fanns några doftljus. Helt slut resten av kvällen, som om det inte går att tänka. Ofta har jag svårt att fokusera ändå pga detta. Idag var det mr Ajax som slog mot min hjärna. BOFF! panik, bedövad i ansikte,händer och ben, vet inte riktigt hur jag ska göra saker och stammar och stavar konstigt. Det känns som om hjärnan pressas ihop, jag vet att jag måste undan, förstår inte vad som händer och glömmer, glömmer livet. huvudvärk, näsblod igen, förvirring och hopplöshet.
Det är ditt sköljmedel, din deo, ditt tvättmedel, rengöringsmedlet du köpte på Ica. Alla ni som använder sådant begränsar livet för alla oss som är känsliga, ni förstör miljön och ni riskerar att barn som utsätts för dessa kemikalier, i eller utanför era kroppar, inte själva kommer kunna få barn. Ni hjälper en hänsynslös industri att tjäna pengar på att ta vår tid och förstöra allas framtid. Snälla sluta, det finns parfymfritt bredvid”.

Marietta Ström